Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hímes Udvar – Ízek, házak, gyógynövények

2018. augusztus 1. - 2018. augusztus 5.

79000Ft

Életmód- és helyismereti vegatábor a Bodrog partján

Életmódtáborunk képzeletbeli sátorfáit Tokaj kora középkori várának, a Hímes udvarnak a tövében ütjük fel. Az itt eltöltött 5 nap alatt megtanulhatjuk, hogyan járulhat hozzá a magyar népi hagyomány testi, lelki egészségünk megőrzéséhez. Mindehhez a helyszínt az ország legizgalmasabb kultúrtája biztosítja számunkra, amelynek felfedezése szintén felér egy szellemi felüdüléssel.

ÍZEK – „A magyar konyha nehéz és egészségtelen” – halljuk gyakran. Mi most rácáfolunk erre a sokszor hamis kijelentésre, ugyanis nagyanyáink magyaros receptjeinek egész tárházát hozzuk el a tábor résztvevőinek. Bebizonyítjuk, hogy nem kell messzire mennünk az egészséges, vegetáriánus életmódhoz, elég, ha a saját tradícióinkig nyúlunk vissza. Ebben Hémangi lesz a segítségünkre, aki a vegetáriánus konyhaművészet mestere, szakácskönyvek szerzője, főzőiskolájának vezetője. Ő biztosítja számunkra napi három alkalommal az ízletes és változatos vegetáriánus fogásokat, és egyúttal bevezet minket a hagyományos magyar ízek egészségmegőrző világába.

HÁZAK – Hogy sokoldalú nyaralásunk alatt szellemi éhségünket is csillapítsuk, táborunkba meghívtuk a városi sétákat szervező projekt, a Miénk a Ház! vezetőjét, Maczó Balázs etnográfust. A hely szülötteként elkalauzol minket a csodákkal teli Tokaj-hegyalja kultúrörökségében, Tokajtól Sárospatakig. Dűlőtúrára indulunk Hegyalja leghíresebb szőlőtáblái között, ellátogatunk a Disznókő birtok szoknyáira, azaz lankás domboldalára. Hajókázunk majd a vadregényes Bodrogon, miközben megismerjük a környék ősi tradícióit. Este a tűz mellet talán még néhány boszorkány-történet is előkerül majd.

GYÓGYNÖVÉNYEK – A program vezetője, Károlyi Bánki Viktória, természetes gyógymód tanácsadó a népi gyógyászat tradíciójából hoz napjainkban is alkalmazható gyógymódokat. Megismerteti a résztvevőkkel az ájurvéda és a magyar népi gyógyászat hagyományait, természetesen helyi gyógynövények alkalmazásával. A gyakorlatban is megtanítja egy-egy kenőcs elkészítését, gyógyteák keverését, kozmetikumok összeállítását.

Részletek

Kezdés:
2018. augusztus 1.
Vége:
2018. augusztus 5.
Összeg:
79000Ft
Esemény kategória: